søndag 20. desember 2009

Jul

Så var julen her. Ikke mange julekakene å se, men jeg og Tove fikk lagd deilige kringler og lussekattkaker. Og ikke minst, juletre har vi også og det med egenkomponert julepynt! Jeg må si meg meget imponert over egen og Toves kreativitet! Juletreet, eller tempelet som noen hinduister har kalt det for, står så fint i kroken i inngangen av gjestehuset. Etter flere bekreftelser kan jeg trygt si at Okhaldhunga aldri har sett slikt et fagert og vakkert tre. Barnåler med hvite snøkrystaller og pompøse røde sløyfer på preger det vakre treverket. For et verk, det er det! Vi gikk i flere timer for å finne det, og da Tove forløste det fra telens kalde grunn for så å sette det i en koselig, varm og blå bøtte kunne vi nesten se hvordan det frydet seg. Hva skulle nordmenn gjort uten juletre....

... eller brunost forsåvidt. Julenissen kom i form av bergenserne Tove og Svein. De hadde sekken full av oster. FULL!!! Edamer, brunost, gräddost, krydderost og synnøve-ost stod opplinet på bordet. Hvilken festkveld det ble! Vi feiret med brødskive, hjemmelaget steinovnspizza (stein og steikepanne på gassovn), Cola og mye latter. Så en gang til, takk Tove og Svein :)

4 kommentarer:

  1. God jul, kjære du! Stor klem fra meg!

    SvarSlett
  2. kjære Karen-Elise!
    ser at gleden og frustrasjonen går hånd i hånd til tider :) men det er godt å høre og lese at du ikke har noen planer om å gi opp! du er verdifull for disse stakkars skoleunger og selvsagt andre..
    i kveld sang vi jula inn i vassli kirke. kirka var full og jeg ber og håper på at det ble en fin start på julefeiringer for mange.. at de fikk med seg noe, om så den ene setningen fra talen til phung om at Gud ble et menneske for at vi skulle forstå hans språk som er fullt av nåde, kjærlighet og tilgivelse..
    på fredag bakte vi pepperkaker sammen med bestemor aud :) hun laget dem, jeg passet på ovnen og Magdalena spiste deigen :) men det ble nu pepperkaker alikevel :) mange. synd at vi ikke får sendt noen store pepperkakehjerter til deg :)
    men husk - du er i våre hjerter, tanker og bønn!! også i denne høytiden..
    må Gud velsigne deg rikelig, må han omslutte deg med sin kjærlighet og løfte deg opp når du føler deg iblant langt nede..
    vi snakkes vel en gang på nyåret:)
    ha en velsignet jul og et godt nyttår!!
    klemmer fra oss 3 ifra bjørkåsen:)

    SvarSlett
  3. hei, evita her.
    jeg har snakket med fremover ang. et innlegg om deg som misjonær og misjonsprosjektet ditt i nepal. de er interessert, men ønsker at du selv tar direkte kontakt med dem på følg. e-mail adresse: rogerda@fremover.no
    han ønsker at du skriver en presentasjon om din rolle i nepal. ca 1000 ord eller mindre. plus noen gode bilder:)
    lykke til!

    SvarSlett
  4. Heeeii Karen! Godt å hør at du har det bra! Syns nesten du kan legg ut et bilde av juletreet :) Savne dæ æ :) God Jul! :) Klem

    SvarSlett